21. Etno susreti u Bilju

U parku dvorca Eugena Savojskog u Bilju otvoreni su 21. Etno susreti nakon što prošle godine zbog pandemije koronavirusa nisu održani. Riječ je o međunarodnoj manifestaciji na kojoj je prezentirana tradicija baranjskog kraja, njegova kultura i običaji, a tijekom dvodnevnog druženja izložena je i bogata eno i gastro ponuda. Također, pripremljen je zanimljiv i bogat program kako za odrasle tako i za djecu za koju su organizirane različite zanimljive radionice. Što se tiče kulturno-zabavnog programa, angažirani su odlični glazbenici poput Amire Medunjanin i Darka Rundeka.

Čast da otvori 21. Etno susrete pripala je zamjeniku župana Osječko-baranjske županije Mati Lukiću. – Drago mi je što u ime župana Ivana Anušića i u svoje osobno mogu pozdraviti sve okupljene na 21. Etno susretima posebno jer prošle godine zbog pandemije koronavirusa nisu održani. Također, veseli me što se u baranjskom kraju posebno njeguje tradicija i bogato kulturno nasljeđe, a Bilje iz godine u godinu postaje sve poželjnija turistička destinacija – kazao je Lukić.

Načelnik Općine Bilje Željko Cickaj izrazio je zadovoljstvo zbog organizacije Etno susreta, osobito nakon prošlogodišnjeg izostanka. – Nažalost, prošle godine zbog pandemije koronavirusa nismo mogli održati Etno susrete kao i niz drugih manifestacija, ali ove smo se godine, zbog nešto povoljnije epidemiološke situacije, ipak odlučili na organizaciju. Program je dobro osmišljen i sadržajan i siguran sam da će ne samo naši stanovnici, već i svi dragi gosti uživati u bogatoj eno, gastro i kulturno-zabavnoj ponudi – naglasio je Cickaj.