13. siječanj – OBŽ: 463 novopozitivna nalaza!!

U Osječko-baranjskoj županiji koronavirus je potvrđen kod nove 463 osobe u posljednja 24 sata, što je najviše u jednom danu od početka pandemije, a od posljedica zaraze umrla je jedna osoba, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Do sada je najviše novozaraženih u jednom danu zabilježeno 9. prosinca 2020., kad je zaraza potvrđena kod 433 osobe.

U posljednja 24 sata testirano je 1012 uzoraka, a najviše zaraženih osoba, njih 236, je s područja Osijeka, 97 s područja Đakova te 22 s područja općine Čepin.

Umrla je osoba iz Osijeka u dobi od 50 godina.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici liječe se 72 covid pozitivne osobe, od kojih je deset na respiratoru.

U samoizolaciji je trenutno 832 ljudi.

Načelnik Stožera Mato Lukić izjavio je novinarima da ubrzano širenje virusa i povećani broj novozaraženih osoba za sada nisu utjecali na veći priljev pacijenata u osječki KBC i našičku bolnicu, za što je jedan od razloga i procijepljenost stanovništva u županiji.

Posljednjih dana povećan je interes građana za cijepljenje. Samo prošlog tjedna cijepljeno je skoro sedam tisuća osoba, od kojih 5300 trećom dozom, a ostali prvom i drugom dozom, rekao je Lukić.