100 originalnih..

Legendarna grupa Crvena jabuka pridružila se Miši Kovaču, Oliveru Dragojeviću i grupi Magazin u ediciji “100 originalnih pjesama”.

Box set sadrži 5 CD-a s najboljim pjesmama od njihovog prvog albuma “Crvena jabuka” iz 1986. godine do posljednjeg, studijskog albuma “Nek’ bude ljubav” koji je objavljen 2013. godine.

Crvena jabuka je u svojoj 30-ogodišnjoj karijeri doživjela velike uspjehe, ali i tragedije. Na samom početku karijere izgubili su dva člana, Dražena Ričla Ziju i Aljošu Buhu. Bilo je teško nastaviti dalje, no drugi album – “Za sve ove godine” (1987), objavili su kao spomen na Ziju i Aljošu jer su sve pjesme stvarali i pripremili demo snimke zajedno s njima. Bez obzira na medijsku i koncertnu šutnju koja je pratila objavljivanje tog albuma, pjesme su svojom pitkošću i originalnim zvukom same našle put do mnogobrojne publike. Njihova glazba plijenila je svojim specifičnim, prepoznatljivim zvukom. Uz to, Crvena jabuka uvijek je pjevala o ljubavi, a i kad pjeva o nesretnoj ljubavi, ne zvuči tugaljivo, patetično, već naprotiv uvijek romantično. Sudbina grupe bila je zapečaćena jer su imali toliko toga dati, a ponajviše baš te ljubavi o kojoj i danas pjevaju.

“100 originalnih pjesama” Crvene jabuke sasvim sigurno će pronaći svoje mjesto u diskografskoj kolekciji vjernih slušatelja benda kojih je sve više jer popularnost grupe ne jenjava.

Naslovnicu box seta “100 originalnih pjesama” krasi crtež Dražena Žerića Žere iz majstorske radionice poznatog strip crtača Dubravka Matakovića