Županijski SCZ-e 22.03.

“U Osječko-baranjskoj županiji nema novozaraženih korona virusom.” rekao je Ravnatelj županijskog ZZJZ Zlatko Pandžić na konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite. Analizirano je 12 testova i svi su negativni, a 990 osoba je u samoizolaciji.
Načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece kaže kako je u protekla 24 sata bilo 14 dojava, od čega je 5 potvrđenih kršenja samoizolacije na području Đakova, Našica, Osijeka, Donjeg Miholjca i Čepina. Najčešće se radi o zadržavanju mladih u skupinama po parkovima. Podsjetio je na zabranu okupljanja na javnim površinama i najavio novo radno vijeme policijskih postaja. Strankama će izdavati samo osobne iskaznice u hitnim slučajevima i vozačke dozvole profesionalnim vozačima.

{mp3}2020/Corona/bece2203{/mp3}

Načelnik Stožera Goran Ivanović pozvao je građane da ne slušaju krive informacije nego upute struke i stožere civilne zaštite.

{mp3}2020/Corona/lac2203{/mp3}

Donesena je Odluka o postupanju općinskih i gradskih Stožera civilne zaštite gdje jasno piše tko su operativne snage i kako će postupati.

{mp3}2020/Corona/laccivilna2203{/mp3}
“S obzirom kako je ukinut javni i na području Osijeka gradski prijevoz što otežava radnicima odlazak na posao, radi se na riješavanju ovog problema.” rekao je Goran Ivanović.