Županijski SCZ 20.03.

U Osječko-baranjskoj županiji nema novooboljelih od korona virusa, izvijestio je župan Ivan Anušić na konferenciji Stožera civilne zaštite i apelirao na pridržavanje mjera koje je donio nacionalni stožer.

{mp3}2020/Covid19/anusic2003{/mp3}

Načelnik Stožera Goran Ivanović izvjestio je da su ustrojeni stožeri na razini gradova i općina koji će provoditi odluke Nacionalnog stožera i kontrolirati poštivanje sigurnosnih mjera. Do daljnjega su zatvorena i sva dječja igrališta.

{mp3}2020/Covid19/lac2003{/mp3}

Ravnatelj ZZJZ-a OBŽ Zlatko Pandžić rekao je da se od danas vrši testiranja na koronavirus u Osijeku što će znatno olakšati rad bolnicama u Osijeku i Našicama. Prosječno se u 24 sata može obraditi oko 40 uzoraka, a priprema se testiranje i u samom KBC-u Osijek.

Predstojnica Klinike za infektologiju dr. Ljiljana Perić kaže kako su bolesnici stabilno, a jedan bolesnik je srednje teškog stanja uz prisutnu temperaturu.

Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec kaže kako će određene uskužne djelatnosti moći raditi.

{mp3}2020/Covid19/grgec2003{/mp3}

Načlnica sektor za granicu PU Osječko-baranjske Dubravka Vilhelm kaže kako je u protekla 34 sata bilo 6 dojava o kršenju samoizolacije od kojih su 3 bile točne, ali nije bilo kršenja sigurnosnih mjera od strane ugostiteljskih objekata. Granična policija definirala je koridore za teretna vozila između GP Dubođevica i Slavonski Šamac, te stajališta gdje će vozači točiti gorivo i odraditi odmor.

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić podsjeća kako je uz očuvanje zdravlja važno očuvai i proizvodnju hrane.

{mp3}2020/Covid19/brlošić2003{/mp3}