Zlatno veslanje Dore Balić

Za HVK Baranja Draž ovogodišnje državno prvenstvo ostat će upamćeno po sjajnim – povijesnim rezultatima. Osvojene su fantastične tri medalje od kojih je ona Dore Balić, najsjajnijeg sjaja. HVK Baranja Draž po prvi puta ima državnu prvakinju!

 

Sjajna se Dora nakon bronce 2018. godine okitila zlatom. U odličnoj utrci kadetkinja vodila je od prvog do zadnjeg zaveslaja i zasluženo došla do 1. mjesta.

Tena Grgić osvojila je srebro u uvijek neugodnoj i teškoj kategoriji mlađih juniorki. Odveslala je odličnu utrku i vodila od samog početka, ali nije uspjela izdržat napad veslačice “VK Glagoljaš” Lare Nenadić koja je u finišu utrke uzela zlato.
Hrvoje Balatinac i Luka Mikuša osvojili su broncu u kategoriji mlađih kadeta pokazavši ogroman talent.
Svakako izdvajamo i rezultate Iris Molnar koja je osvojila 2. mjesto u B finalu mlađih kadetkinja. Tina Balaž osvojila je 4. mjesto u B finalu lakih juniorki.

Posebno ćemo istaknuti naše kadetkinje u četvercu (Ninu Gujčić, Luciju Drlje, Leu Ivičin i Emu Horvat) koje nažalost, zbog puknuća vesla, nisu uspjele završiti utrku. Bez obzira na to, istaknule su se svojim radom na treninzima te su velika nada i budućnosti HVK Baranja Draž, istaknuo je trener Tomislav Oršolić, te je još jednom čestitao svim veslačicama i veslačima na odličnim rezultatima.Zahvala ide i se Mirni Gujčić koja je bila u pratnji veslačica i veslača, pružajući im potrebnu tehničku i organizacijsku podršku.