‘Žena, majka, predsjednica’

Dvanaest godina nakon velikog uspjeha pjesme ‘Party za ekipu’ o tadašnjem predsjedniku Stipi Mesiću i gotovo dvadeset i dvije nakon pjesme ‘Vanga’ o ‘predsjedničkim branjima’ mandarina Tita i Tuđmana na Brijunima Šajeta nam donosi još jedan biser iz svog ‘predsjedničkog opusa’, pjesmu ‘Žena, majka, predsjednik’.

Ovoga puta u svom satiričnom stilu pjeva o bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću i novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. Dakle,  po sustavu “2 u 1”, na što smo već i navikli u raznim ponudama. Šajeta voli isticati kako on i Ivo Josipović imaju istu člansku iskaznicu, doduše ne baš stranačku, ali onu Hrvatskog društva skladatelja dok s Kolindom Grabar – Kitarović dijeli rodni grad – Rijeku (za što Šajo kaže da bi možda u nekoj daljnjoj budućnosti moglo dovesti do problema oko predanosti prilikom imenovanja trgova i ulica, no pustimo sad to…).

Šajeta je čak jednom nastupio za Ivu Josipovića u predizbornoj kampanji 2014. a s Grabar-Kitarović se upoznao iste godine na “Danima pršuta” u Tinjanu.