Zbog kvoruma otkazana sjednica vijeća

Proračun za 2017. godinu trebao je biti glavna točka rasprave na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, ali je gradonačelnik Ivan Doboš povukao tu točku dnevnog reda jer nije bilo kvoruma. Zbog nedolaska tri vijećnika na sjednicu i napuštanja sjednice od strane oporbe predvođene HDZ-om nije bilo dovoljno ruku za izglasavanje proračuna, kao najvažnijeg dokumenta za funkcioniranje grada. Sjednica je odgođena za sutra.
Tijekom točke pitanja i prijedlozi ponovno je potencirano pitanje nezakonite naplate odvoza otpada od strane Baranjske čistoće odnosno naknade od 10 kuna po kućanstvu. Ipak najviše pozornosti izazvalo je pitanje naplate komunalne naknade, odnosno blokade računa Belja od strane grada, zbog čega je kasnila plaća radnicima.
Grad je zbog neplaćanja komunalne naknade poslao ovrhe za 140 pravnih i 300 fizičkih osoba, mežu kojima je bilo i Belje, odgovorio je gradonačelnik Doboš…

{mp3}dobos belje{/mp3}
Na početku sjednice prisegnuo je i novi gradski vijećnik Ferenc Kovač, umjesto Roberta Jankovicsa koji je razriješen na vlastiti zahtjev. Zanimljivo je kako je nakon skoro godinu dana u radu Vijeća jučer sudjelovao i bivši gradonačelnik Davorin Bubalović.