Završen 17. UFO

17 UFO 2020
17 UFO 2020

Odličnim nastupima jakih osječkih snaga, XVII, Tina Arbutine, Mande, Neispavanih, Krankšvestera i Retfatlante završeno je još jedno izdanje Urban Festa Osijek.

Organizatori priznaju, zbog pandemije bilo je izazovno organizirati festival koji ima dugu tradiciju u Osijeku i koji puno znači mnogim izvođačima. Prvoga dana publika je mogla uživati u lokalnim demo bendovima uz vrlo dobru posjetu, a u subotu u hitovima Krankšvestera, Retfatlante i ostalih već navedenih izvođača.

Drugi dan festivala otvorili su mladi XVII kolektiv koji već sada ima sve više svojih poklonika u mlađoj publici. Izveli su vrlo zanimljiv repertoar pjesama uz vrlo dojmljiv nastup na samoj pozornici. Nakon njih na pozornicu je došao naš već dobro poznati gost festivala, Tin Arbutina koji je dodatno podigao atmosferu svojim nastupom i dobrom interakcijom s publikom. Manda je prvi puta nastupao na Urban Festu Osijek, ali to se nije osjetilo u njegovom nastupu koji nije bio dugačak, ali je bio vrlo dojmljiv. Neispavani su dodatno razbudili publiku te zagrijali atmosferu za Krankšvestere koji su sat vremena apsolutno dominirali pozornicom kako samo oni to dobro znaju. Festival je zatvorila ekipa iz Retfale. Retfatlanta je također dobrim nastupom pokazala da trenutno vrlo visoko kotiraju na sceni, i to ne samo ovoj lokalnoj.

17 UFO 2020

Osječka publika je još jednom pokazala da voli ovaj festival, da voli uživati u dobroj glazbi, ali i da voli podržati lokalnu, gradsku scenu koja je zaista jaka i ima što pokazati. U to smo se uvjerili u ova dva dana festivala.

GALERIJA FOTOGRAFIJA