Zastupnik Juhas u Brifingu o preslagivanju ili novim izborima

HDZ-ovo sklapanje većine koja bi sudjelovala u preslagivanjima u Saboru te podržala aktualnog ministra financija Zdravka Marića kao mandatara nove Vlade, sve više izgleda kao pretakanje iz šupljeg u prazno. Da bi formirali novu većinu koja bi dala povjerenje Mariću, u HDZ-u trebaju osigurati podršku minimalno 76 zastupnika. Sve oči su uprte u zastupnike nacionalnih manjina koji bi, smatra se, trebali donijeti prevagu. U emisiji Brifing saborski zastupnik Šandor Juhas tvrdi kako nije pošteno da manjinski zastupnici rješavaju ono što ne mogu velike stranke, rekao je Juhas.

{mp3}juhas preslagivanja{/mp3}
Najveći dio hrvatske javnosti je za nove izbore, a drugi dio je u strahu da novi izbori ne bi ništa promijenili, a Hrvatska će izgubiti vrijeme. Osim toga, zastupnik Juhas smatra kako bi novi izbori dodatno zaoštrili odnose između dvije opcije Mađara u Hrvatskoj.

{mp3}juhas manjinski izbori{/mp3}
U drugom dijelu Brifinga govorila je voditeljica ureda Lokalne akcijske grupe Baranja Lidija Dabić. Predstavila je poslove kojima se bavi LAG. U posljednjih 6 mjeseci fokus je bio na Lokalnoj razvojnoj strategiji LAG-a, koji se temelji na programu ruralnog razvoja. Voditeljica Dabić je istaknula dva projekta u Šećerani i Branjinom Vrhu. U Šećerani je planiran poduzetnički centar sa inkubatorom i gradnja stambene zajednice sa hostelom, a u Branjinom vrhu – Kuća kulena sa proizvodno – izložbenim prostorom namijenjena kao turistička atrakcija i proizvodni pogon.