Zastupnici Šašlin i Jankovics u Brifingu

Na početku emisije Brifing prisjetili smo se jednog od najčešćih gostiju u programu Radio Baranje, preminulog predsjednika ZPH Josipa Kompanovića. Gosti su bili dva saborska zastupnika Stipan Šašlin i Robert Jankovics.

Korona kriza ostavit će traga na proračunu Općine Draž. Procjene su oko 30 %, rekao je u emisiji Brifing načelnik Općine Draž i saborski zastupnik Stipan Šašlin.Samo epidemiološko otkazivanje manifestacija donijelo je uštede u rashodima, tako da neće biti većih potresa. Šašlin je naveo nekoliko manjih infrastrukturnih projekata s naglaskom na Puškaš, koji postaje ozbiljno turističko središte.

{mp3}2020/saslin puskas{/mp3}

Šašlin je naveo i buduće planirane projekte kao što je temeljito preuređenje Batine i Zelenog otoka, koji bi dobili nove turističke vrijednosti.

U drugom dijelu emisije Brifing gost je bio saborski zastupnik Robert Jankovics, koji je iskazao zadovoljstvo što je Baranja dobila još jednog zastupnika što pruža priliku za jače lobiranje za Baranju.

{mp3}2020/jankovics brifing{/mp3}
Jankovics je podsjetio na zadaće koje si je zadao na početku svog prvog mandata. To je prije svega rješenje pitanja Kenđije i ljudi koji formalno žive u Hrvatskoj preko Dunava, a stvarno u Srbiji. Osim toga tu je i sudbina Belja, pitanje njegove eventualne prodaje te završetak autoceste do Belog Manastira i mađarske granice.