Započela Regionalna diskusija o Romima

Dvodnevna regionalna diskusija u sklopu Nacionalne platforme za uključivanje Roma u organizaciji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, održava se u Hotelu Patria na inicijativu Udruge romskog prijateljstva Luna iz Belog Manastira.

Uz predstavnike Ureda, nazočni su predstavnici romskih udruga, Grada Belog Belog Manastira, Centra za socijalnu skrb, osnovnih i srednjih škola u Belom Manastiru, BARA-e, Učiteljskog fakulteta u Osijeku i mnogi drugi koji su uključeni u rad na uključivanju Roma.

Prvog dana Regionalne diskusije na programu je prezentacija ciljeva i svrhe ovakvih okupljanja, a svoja su iskustva kao i primjere dobre prakse iz Europske unije pod nazivom ‘Razvoj područja i naselja u rezidencijalno segregiranom naselju Pečuha’ predstavile Katalin Kovacs i Szilvia Lakatos iz Mađarske.

Najveći dio skupa je rezerviran za rad u grupama, a održat će se i prezentacija Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU na temu ‘Planirane integrirane intervencije Beli Manastir – Darda’.

Skupovi se održavaju na području cijele RH, a detalje donosimo u emisiji Baranjske manjine, u srijedu 16. studenog od 18,45h.