Vozio bez dozvole u Jagodnjaku

Vozač iz Šumarine zaustavljen je u Jagodnjaku, a nakon što je policija utvrdila kako nema vozačku dozvolu, a već je dva puta osuđen za isti prekršaj, oduzet mu je automobil, izrečena kazna zatvora od 15 dana i zabrana upravljanja vozilom 12 mjeseci.

PU priopćila je kako su prilikom nadzora cestovnog prometa 21. travnja policijski službenici kontrolirali 41-godišnjeg hrvatskog državljana iz Šumarine koji je upravljao osobnim automobilom u prometu prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Vozač bez položenog vozačkog ispita unazad tri godine već je dva puta pravomoćno osuđen za isti prekršaj.

Vozač je Rješenjem Općinskog suda u Osijeku osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, te mu je izrečena zaštitna mjera „Zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije“ u trajanju od 12 mjeseci. Automobil s kojim je upravljao privremeno mu je oduzet.   

29. travnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena tri vozača s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi od kojih je jedan vozač osobnog automobila i dva vozača bicikla.
Najveća koncentracija alkohola od 1,98 grama po kilogramu utvrđena je vozaču osobnog automobila 50-godišnjem hrvatskom državljaninu. Vozač je upravljao osobnim automobilom na Županijskoj cesti između mjesta Bokšić – Feričanci. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 20 000 kn ili kazna zatvora do 60 dana i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 6 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.