Vijeće o bazenima,parkingu i demografiji

Gradske vijećnike na današnjoj sjednici Vijeća gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob izvijestio je o novom obratu po pitanju bazena. Iako je kroz javnu nabavu planirana i dogovorena sa izvođačem gradnja bazena od 11,8 milijuna kuna, u međuvremenu je izvođač podigao cijenu na 17 milijuna. To je za grad neprihvatljivo i nećemo pristati na ucjene. Već slijedeći tjedan raspisujemo novi natječaj za javnu nabavu, rekao je gradonačelnik.


To bi moglo dovesti u pitanje ovogodišnju sezonu kupanja, koja je prema planiranoj dinamici trebala počati sredinom srpnja. Gradonačelnik je predstavio odluku o visini poreza za iznajmljivače smještaja te projekt Baranjske razvojne agencije ”Educiraj se”.

{mp3}2019/tomo vijece vijesti{/mp3}
Gradonačelnik se dotaknuo demografskog stanja u gradu te odlazaka. Procjenjuje kako je posljednjih godina grad napustilo oko 500 osoba, ali se i doselilo oko 200.

{mp3}2019/tomo stanje{/mp3}

Vijećnike je zanimala inicijativa o mogućnosti naplate parkirališta i javnog prijevoza. Gradonačelnik je rekao kako su obje ideje aktualne, ali kako se radi o složenim projektima nije želio precizirati rok. Činjenica je kako u gradu, posebno središtu nedostaje parkirnih mjesta, pa bi uskoro na nekim lokacijama mogao povećati broj parkirnih mjesta.