Požar između D 7 i pruge

Oko 10 sati buknuo je veliki požar na polju pšenice između Čeminca i Švajcarnice. Ugašen je za sat vremena, uz dugotrajnu sanaciju, a prometuje se normalno. Procjenjuje se kako je riječ od 10 hektara pšenice pred žetvu u vlasništvu jednog poljoprivrednika iz Darde.

Ivan Bašić vlasnik voćnjaka uz opožarenu površinu kaže kako ga je spasio nasad kukuruza, tako da nema štete na voćnjacima.

 

 

DNEVNA INFORMACIJA PU OSJEČKO BARANJSKE 03.07.2020.

“U četvrtak, 2. srpnja, oko 10,15 sati, između Čeminca i Švajcarnice, prilikom zapaljenja suhog raslinja uz prugu došlo je do proširenja vatre na usjev pšenice. Vatra se proširila na usjev i tom prilikom izgorjelo je oko 6 hektra pšenice.
Vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Belog Manastira ugasili su požar. Očevid je obavila očevidna ekipa Policijske postaje Beli Manastir u suradnji s protupožarnim inspektorom te slijedi daljnje istraživanje.

Za vrijeme požara u vremenu od 10,30 do 11 sati na tom dijelu ceste zbog jakog dima promet je preusmjeren na okolne prometnice. Vlasniku 35-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Darde, nastala je materijalna šteta oko 40 000 kuna.