Veliki izbor za Najbolji županijski EU projekt – Glasanje

Čak 37 EU projekta natječe se za titulu najboljega u ovogodišnjem izboru za Najbolji županijski EU projekt kojeg organizira Hanza media u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj te portalom župan.hr a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Stručni žiri izabrat će pobjednike u četiri kategorije – Doprinos znanosti i inovacijama, Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, Doprinos prekograničnoj suradnji i Doprinos poduzetništvu, dok pobjednika pete kategorije – Najuspješniji EU projekt prema izboru javnosti birate vi!

Nakon što smo proteklih dana predstavili sve projekte, U idućih tjedan dana imate priliku svoj glas dati onom koji je po vašem mišljenju najbolji. Stručni žiri izabrat će pobjednike u četiri kategorije, a u petoj – Najuspješniji EU projekt prema izboru javnosti – odlučujete vi.

Pobjednici će biti proglašeni na svečanoj dodjeli koja će se održati na Danima regionalnog razvoja i fondova EU krajem listopada, piše Jutarnji list.

Najviše prijava, drugu godinu zaredom, stiglo je iz Virovitičko-podravske županije, čak pet, a slijede s po tri projekta Splitsko-dalmatinska, Krapinsko- zagorska, Istarska i Zadarska županija, po dva projekta su prijavile Koprivničko-križevačka, Osječko-baranjska, Sisačko-moslavačka, Međimurska i Vukovarsko-srijemska županija te Grad Zagreb. Još osam županija prijavilo je po jedan projekt.

Iz Osječko-baranjske županije prijavljen je projekt ‘Učimo zajedno‘ i Amazon of Europe Bike Trail – 1.250 km duga biciklistička ruta za ljubitelje prirode.

Glasati možete na ovom linku.