Uz zgradu Srednje škole Donji Miholjac gradi se i dvorana

Radovi na izgradnji zgrade Srednje škole Donji Miholjac (započeti prošle godine i s rokom izvođenja od 650 dana od uvođenja u posao, odnosno do 21. ožujka 2022. godine) u punom su jeku. Sukladno planiranoj dinamici, a nakon završetka građevinskih radova i potom opremanja objekta, planirani početak nastave u novo izgrađenoj školi trebao bi biti početak školske godine 2022/2023.

– Srednja škola Donji Miholjac je jedan od kapitalnih projekata Osječko-baranjske županije. Izgradnja izvrsno napreduje, u tijeku su i unutarnji i vanjski radovi, a uz zgradu škole počela je i gradnja dvodijelne nastavno-sportske dvorane, kao i drugih vanjskih sadržaja koji će zajedno s moderno opremljenim učionicama doprinijeti kvalitetnijoj nastavi i boravku učenika u školi – ističe župan Ivan Anušić.

Ukupna vrijednost investicije je 50.426.896,26 kuna, a 80 posto sredstava osiguralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok po 10 posto izdvajaju Osječko-baranjska županija i Grad Donji Miholjac.

Novi objekt Srednje škole Donji Miholjac ima neto površinu 4.619 m2, što će omogućiti uređenje i opremanje primjerenog broja učionica i kabineta. Nova zgrada škole imat će dva kraka s po dvije etaže (prizemlje i kat; neto površine 3.484,70 m2).

Dvodijelna nastavno-sportska dvorana s pratećim sadržajima bit će na neto površini od 1.134,20 m2, a s vanjskim sportskim terenima, parkiralištem i pješačkim stazama ukupno će biti uređena površina od 8.379,00 m2.