Uz pomoć službenog psa pronašli više od 30 kg duhana

Provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Osijek i PJ – Službe za mobilne jedinice Vukovar na tržnici u Osijeku izvršili su pretragu kontejnera i osobe koja je iz njega uzela vrećicu duhana prilikom čega je pronađen sitno rezani duhan koji nije bio obilježen duhanskim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Također, u koordiniranoj akciji carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Zagreb, PJ – Službe za mobilne jedinice Varaždin, PJ – Službe za mobilne jedinice Rijeka, PJ – Službe za mobilne jedinice Krapina te Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica i analitiku nadzorom sajmišta u Samoboru uz pomoć službenog psa kod više osoba pronađen je nelegalni sitno rezani duhan koji nije bio obilježen duhanskim markicama Ministarstva financija RH.

Pronađeno je ukupno 33,20 kilograma sitno rezanog duhana.

Protiv prekršitelja će biti podnesene dvije kaznene prijave, izdani prekršajni nalozi, izrečene i naplaćene novčane kazne u iznosu od 59.100 kuna, a bit će podneseni i zahtjevi za naplatu trošarine. Pronađena roba je oduzeta.