Uručene Zelene povelje Osječko-baranjske županije

Zelena povelja Osječko-baranjske županije javno je priznanje za doprinos očuvanju okoliša te osiguravanju i poboljšavanju kakvoće življenja za dobrobit sadašnjih i budućih naraštaja. Župan Ivan Anušić svečano je danas uručio povelje Udruzi studenata biologije ZOA za izuzetnu djelatnost u stručnom i istraživačkom radu te poticanju i obrazovanju mladeži u oblikovanju i razvijanju svijesti o potrebi zaštite okoliša, doc. dr. sc. Ani Đanić Čeko za značajnu znanstveno-istraživačku i stručnu djelatnost i primjenu stručnih znanja, znanstvenom pristupu u upravljanju zaštićenim prirodnim vrijednostima, posebice područjima NATURA 2000 te Udruzi PLANTaža Osijek za značajnu djelatnost u razvijanju ekološke svijesti među građanima i uspješnu primjenu suvremenih dostignuća u zaštiti okoliša.

“Iznimno mi je drago što su povelje otišle u ruke mladim osobama koje su pitanje zagađenja shvatile vrlo ozbiljno i kroz svoje djelovanje rade na zaštiti okoliša.” rekao je župan Anušić.

Župan Ivan Anušić

Uz poštivanje epidemioloških mjera uručivanje je održano u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku, a priznanje su primili predsjednica Udruge studenata biologije ZOA Bruna Žižanović, doc. dr. sc. Ana Đanić Čeko te predsjednica Udruge PLANTaža Darija Walter.

Župan Ivan Anušić uputio još apel svim građanima za zaštitu okoliša. – Ove mlade osobe su primjer kako pratiti i promatrati zaštitu okoliša, a Osječko-baranjska županija će i iduće godine nagraditi najkvalitetnije aktivnosti i osobe u zaštiti okoliša. Na taj način, između ostalog, prezentirat ćemo kako možemo štititi ono vrijedno i što nam je priroda dala, a što možemo lako uništiti ako se ne budemo odgovorno ponašali – zaključio je župan Anušić.