Župan u Popovcu o cestovnoj infrastrukturi

Nakon posjeta belomanastirskim umirovljenicima Osječko baranjski župan Vladimir Šišljagić posjetio je Općinu Popovac, koja svoju budućnost vidi i kroz turizam.  Jedan od preduvjeta je i kvalitetna cestovna infrastruktura, ali je problem državna administracija koja nije ništa ne poduzima po pitanju ponuđenih projekata. Sporazumom Mađarske i Hrvatske još prije nekoliko godina dogovorena izgradnja važnog cestovnog pravca, koji bi povezao općinu Popovac i pogranične općine u Mađarskoj.
I ubuduće ćemo biti orijentirani na turizam, no preduvjet za to su kvalitetne ceste, rekao je načelnik Zoran Kontak.

{mp3}2017/kontak jucer{/mp3}
Mađarska strana svoj je dio dogovora ispunila i izgradila cestu do granice s Hrvatskoj, no nažalost, hrvatska vlada nije reagirala. Taj prometni pravac koji postoji još iz vremena Austro-Ugarske monarhije znatno bi skratio put i doveo posjetitelje na područje Baranje.
Na žalost istok Hrvatske često bude zaboravljen od državne administracije, rekao je župan.

{mp3}2017/zupan jucer{/mp3}

Jedan od najvećih problema s kojima se suočavaju u Općini je depopulacija stanovništva. Samo u posljednih pet godina broj stanovnika sa nešto više od 2.000 tisuće pao je na 1.500. Ako se nastavi zanemarivanje toga djela Baranje još više će ljudi napuštati svoje kuće i odlazliti u inozemstvo.