Župan posjetio Općinu Popovac

S ogromnim problemima sa kojima se suočava Općina Popovac danas je načelnik Zoran Kontak je upoznao Osječko baranjskog župana Vladimira Šišljagića, koji je sa suradnicima održao radni sastanak. Najveći je problem odumiranje sva tri naselja zbog odljeva stanovništva u druge dijelove Hrvatske i inozemstvo.
Uz to, godinama se pokušavaju pokrenuti mrtvi kapitali, posebno u Kneževu, gdje propadaju brojne zgrade iz doba Austro ugarske, koje bi se mogle iskoristiti. Međutim, država na višegodišnja traženja o prepuštanju objekata općini ne reagira, pa je pored tolikih zdanja Općina morala krenuti u gradnju Doma u Kneževu. Ako se ovakav trend nastavi pitanje je tko će koristiti  te objekte, naglasio je načelnik Kontak.
{mp3}kontak popovac{/mp3}

Sa sličnim problemom nesuradnje državnih institucija i monopolista kakav je HEP, a posebice Državna agencija za upravljanje državnom imovinom suočava se i Županija.
U Općini Popovac to ostavlja dublje tragove jer je proračun sve tanji, zbog sve manje nezaposlenosti, što u konačnici dovodi do odljeva radno sposobnog stanovništva, rekao je župan Šišljagić.             
{mp3}zupan popovac{/mp3}
Posjet županijskog čelništva Popovcu zaključen je posjetom OPG-u Novačić, najpoznatijim turističkim odredištem u Općini Popovac.