UEFA povukla raspored kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Vatreni su trebali otvoriti natjecanje s potencijalnom najtežim protivnicima, a zaključiti s papirnato najlakšim, što je bio savršen scenarij za izbornika Dalića i igrače. Ipak, doći će do stanovitih promjena jer je UEFA obavijestila našu skupinu D kako mora mijenjati nešto u rasporedu, velški savez se žalio i dobit će ‘slučaj’. Trenutno nije poznato što se točno dogodilo, prenosimo objavu UEFA-e.

– Žao nam je što vas moramo obavijestiti kako smo pronašli problem u rasporedu i molimo vas da ga zanemarite. Nova verzija bit će objavljena u najkraćem mogućem roku. Ispričavamo se zbog potencijalnih uzrokovanih neugodnosti – poručuju iz Nyona.

Iako je UEFA objavila raspored utakmica kvalifikacija za Euro 2024., ubrzo ga je povukla, a finalna verzija puta do natjecanja u Njemačkoj bit će poznata danas.

Iz kuće europskog nogometa su dostavili informaciju predstavnicima saveza da će danas objaviti konačnu verziju.

Hrvatska je kvalifikacije za Euro u Njemačkoj trebala početi domaćom utakmicom protiv Walesa 25. ožujka 2023. godine, dok bi tri dana kasnije gostovala u Turskoj. Kvalifikacijski ciklus zaključila bi domaćom utakmicom s Armenijom 21. studenoga.

Vatreni u lipnju trebaju biti slobodni zbog nastupa na Final Fouru Lige nacija u Nizozemskoj.

Uskoro ćemo doznati kako izgleda novi raspored i u kojoj mjeri su se promjene odnosile na hrvatsku reprezentaciju.