U prometnoj nesreći poginuo biciklist

Dvije prometne nesreće dogodile su se jučer na baranjskim cestama. Osobni automobil uslijed neprilagođene brzine sletio je u kanal u Uglješu, a jedna je osoba ozlijeđena, dok je u drugoj prometnoj nesreći smrtno stradao biciklist.

U poslijepodnevnim satima oko 17,30 sati na cesti između Kneževih Vinograda i Grabovca osobni automobil usmrtio je biciklistu. Vozač automobila (46) nije bio pod utjecajem alkohola, a na analizu su poslani uzorci krvi i urina. Biciklist (67) nije imao reflektirajući prsluk niti propisno osvijetljen bicikl, a prometna nesreća dogodila se na cesti bez javne rasvijete.

O detaljima premetne nesreće izvijestio nas je službenik PP Beli Manastir Žarko Jurak, koji je tom prilikom upozorio na važnost pridržavanja prometnih propisa kako bi se spriječile ovakve prometne nesreće. ”U slučaju smanjenje vidljivosti, biciklisti moraju imati reflektirajuću odijeću i svijetla na biciklu, a vozače osobnih i teretnih automobila pozivam da se pridržavaju ograničenja brzine.” kaže Jurak.

{mp3}2019/jurakprometnestudeni{/mp3}