U izboru za Najljepši advent sudjeluju 34 grada i 4 općine – Osijek trenutno vodi!

U izbor za Najljepši advent uključila su se 34 grada i 4 općine – slike njihovih advenata objavili su na FB stranici na kojoj od danas pa do 12. siječnja u ponoć možete pronaći i lajkati svoje favorite i tako im pomoći u borbi za titulu najljepšeg hrvatskog adventa po izboru FB publike. Pobjednike će proglasiti 13. siječnja.

Krenuo je veliki izbor za Najljepši advent, novi projekt gradonačelnik.hr-a kojega, po uzoru na super uspješni i popularni izbor za Najljepši vrtić, ove godine prvi put provodE na Facebook stranici.

Za izbor za Najljepši advent prijavila su se 33 grada i 4 općine: Bakar, Belišće, Crikvenica, Čazma, Delnice, Donji Miholjac, Dubrovnik, Đakovo, Karlovac, Kutina, Labin, Lepoglava, Metković, Nova Gradiška, Novska, Opatija, Osijek, Pleternica, Poreč, Pula, Rijeka, Rovinj, Samobor, Slavonski Brod, Sveta Nedjelja, Šibenik, Valpovo, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Vukovar, Zadar i Zlatar, te općine Ernestinovo, Mače, Tar-Vabriga i Vir.

Ovim putem im još jednom zahvaljuju što su se uključili i prekrasnim slikama svojih advenata postali dio našeg najljepšeg projekta. Svaki mail i svaka prijava sa fotografijama advenata koji su pristizali, izazivali su novo oduševljenje i radost te iznova davali potvrdu vrijednosti i atraktivnosti ovog projekta. Jer, bez obzira radilo se o velikom ili malom gradu ili, pak, općini – sve prijavljene slike i adventi pokazuju izuzetan trud, ulaganja, kreativnost i ljubav kojima lokalna zajednica u vrijeme adventa želi svojim građanima i gostima uljepšati blagdanske dane i osigurati što ljepše, svečanije i veselije ozračje. Tu je, naravno, u gospodarski aspekt cijele priče jer adventi su posljednjih godina postali i sve značajniji turistički proizvod i magnet za domaće i strane goste, pa dobar i posjećen advent ima i svoje pozitivne financijske rezultate za lokalnu zajednicu.

Baš zato su odlučili advente prikazati na jednom mjestu i kroz ovaj izbor omogućiti gradovima i općinama  da ih prezentiraju i pohvale se i izvan svojih lokalnih okvira, a građanima da odaberu koji je najljepši.

Ovdje ponovno naglašavaju da ovo nije stručni izbor ili ocjena koji je advent najljepši (to ćemo uvesti u našem idućem izboru) već će  – kao i uvijek kada su u pitanju ‘vox populi’ izbori, pobjeda uvelike ovisiti o emocijama i privrženosti ljudi prema svom gradu/općini, te snazi same zajednice. Pozivaju stoga sve gradove i općine koji su se prijavili i sudjeluju u izboru da i preko svih svojih komunikacijskih kanala dodatno angažiraju svoje građane da se uključe i lajkovima podrže svoje advente.

Izbor je izazvao zaista ogroman interes i angažman, pa imaju i nekoliko naknadnih prijava iz gradova/općina koji se iz različitih razloga nisu uspjeli prijaviti na vrijeme. Kako njihovo naknadno uvrštenje u izbor ne ugrožava nikoga od pravovremeno prijavljenih kandidata, već samo još dodatno podiže i ‘boosta’ čitav projekt i njegovu vidljivost, odlučili su prihvatiti njihove prijave i dati im šansu, te istodobno produžiti rok prijave do 5. 1. u 7 sati, do kada nam se mogu javiti svi koji to sada žele, a ranije nisu uspjeli ili do njih nije došla informacija o izboru.  

Svim sudionicima želimo puno sreće i lajkova! (Marija Pulić Drljača)

PRAVILA IZBORA:

-Na FB stranicama abecednim redom smo objavili slike advenata 

-Glasovanje traje do 12. siječnja u ponoć

-Broje se i priznaju lajkovi na glavnu objavu sa slikama adventa, i to samo našoj FB stranici, ne i na sheranim objavama!

-Pobjednike će proglasiti u 2 kategorije – kategoriji gradova i kategoriji općina

U trenutku pisanja ovog teksta, ADVENT U OSIJEKU vodi s uvjerljivih 2500 glasova!! Glasujte i dalje!