U Brifingu o braniteljima

Sanja Ivković

Gošća emisije Brifing bila je voditeljica ispostave Ministarstva hrvatskih branitelja u Osijeku Sanja Ivković. Kroz ispostavu Ministarstva hrvatskih branitelja u Osijeku, odnosno nedavno otvorenog Regionalnog centra za savjetodavnu i psihosocijalnu podršku hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, najvećeg takvog centra u Hrvatskoj, u prošloj godini prošlo je skoro 9.000 branitelja. Posjetom centru pokušavaju riješiti svoj status ili tekuće zdravstvene probleme, mirovinu i slično, a posebno kroz psihološku pomoć.

Voditeljica Ivković napomenula je i dalje veliko zanimanje za sistematske preglede, te pozvala branitelje da se i dalje odazivaju na preglede. Od 2006. godine sistematske preglede obavilo je preko 8.800 branitelja u OBŽ. Voditeljica Ivković napomenula je i dalje veliko zanimanje za sistematske preglede, te pozvala branitelje da se i dalje odazivaju na preglede.
Pandemija je ostavila ozbiljnog traga na psihološkom zdravlju dijela branitelja, a posebno rat u Ukrajini koji je većinu branitelja podsjetio na Domovinski rat zbog razaranja, stradanja civila, branitelja i imovine.