TZ u Brifingu: 10 %više turista, Perkušić predviđa daljnji rast

Poslije tri mjeseca na dužnosti direktora TZ Baranje, Matej Perkušić ponovno je bio gost emisije Brifing. Nakon odličnih vijesti iz Karanca kao najboljeg kontinentalnog etno sela i OPG -a Ivica i Marica, ukupan zbroj turista u Baranji je povećan za 10 posto, a očekuje se daljnji rast.
To je razlog za zadovoljstvo jer pokazatelji govore kako će broj turista rasti i slijedeće godine za 10 do 20 posto, rekao je Perkušić.
{mp3}perkusic brifing{/mp3}
Svoje sugestije prenio je i pionir baranjskog turizma Vladimir Škrobo – Bajo vlasnik Baranjske kuće u Karancu. Bajo je kroz Čvarak fest pretvorio nekada sirotinjsku hranu, u karanački i baranjski brend, osim toga Zimski vašar postao je središnja točka okupljanja u zimskim mjesecima. I za ovaj vašar, puni su bili smještaji u Karancu, a nadu da će se taj trend nastaviti daje i najava za slijedeću godinu, kada bi gosti sa kruzera trebali svraćati na bar dvije lokacije u Baranji.
To je jedan od razloga za otvaranje 12 novih OPG-a, tvrdi Škrobo.
{mp3}bajo brifing{/mp3}

Perkušić je najavio adventske svečanosti na 4 lokacije, a prva je u subotu Darda. Jedan od projekata za budućnost je Mistična Baranja, gdje bi se iskoristila narodna predanja i mistične priče za nekoliko lokacija u Baranji.
Cilj mi je razvijati postojeće afirmirana odredišta kao što su Zmajevac, Karanac, Batina, ali i   pomoći u razvoju mjesta gdje je turizam u povojima, kao što je Popovac, Jagodnjak  i Darda, dodao je Perkušić.
{mp3}perkusic darda{/mp3}