Tvrtka Podravka d.d. ponudila slavonskim povrtlarima mogućnost suradnje

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije, 28. veljače 2024. godine održana je stručna Tribina na kojoj su predstavnici tvrtke Podravka d.d. zainteresiranim proizvođačima povrća ponudili mogućnost otkupa njihovih proizvoda i kooperaciju. Skupu su uz poljoprivrednike iz nekoliko slavonskih županija nazočili zamjenik župana Josip Miletić, predsjednica Skupštine OBŽ Ivana Bagarić te ostali uvaženi gosti.

Zamjenik župana Josip Miletić izrazio je želju za povećanjem onih koji se žele baviti povrtlarstvom, te istima izrazio podršku u ime županije:

Josip Miletić

Osječko-baranjska županija sustavno pomaže poljoprivrednicima, a mjerama potpora nastoji podržati proizvođače od početka poslovanja do plasmana proizvoda na tržište, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj OBŽ Romeo Jukić, najavivši kako će Županija ove godine sufinancirati kupovinu plastenika iznad 100 m2.

Romeo Jukić

Današnjem skupu odazvalo se oko 300 zainteresiranih proizvođača, a jedan od njih je i predsjednik Udruge proizvođača povrća klaster Zlatna dolina iz Požege Luka Japarić koji je rekao kako im siguran plasman i dogovorena cijena znače sigurnu proizvodnju, te smatra kako je ovo dobar početak suradnje povrtlara i tvrtke Podravka:

Luka Japarić

O važnosti stabilnog i sigurnog tržišta govorio je i prof. dr. sc. Bojan Stipešević s Fakulteta agrobiotehničkih znanossti Osijek koji je rekao da je jako zanimljivo preći s nisko dohodovnih na visoko dohodovne kulture, za koje će, kaže biti potrebno više rada i više ulaganja.

OBŽ