Turistička ulaganja  i uspješna posezona u Općini Bilje

Potaknuti osvojenim priznanja na Danima hrvatskog turizma u Lošinju, turističkim djelatnicima, to je svakako pozitivan vjetar u leđa i motiv da budu još bolji domaćini.  Okruženi ruralnom destinacijom, bez mora, plaže i visoko kategoriziranih hotela, napori „pionira“ seoskog turizma, koji su započeli sa turističkom djelatnošću još prije 16 godina, itekako  su se isplatili.

Što se tiče gostiju u proteklih  je 9 mjeseci, svoj posjet destinaciji Bilje, Kopačevo, Vardarac i Lug, ostvarilo 6293 gostiju, većinom domaćih, ali i iz Njemačke, Mađarske, Srbije, Slovenije i Poljske. Ostvareno je 11 432 noćenja, što znači povećanje u odnosu na prošlu godinu od više od 5 % . Sa preko 400 ležaja u 38 turističkih objekata, može se utvrditi da svi turistički i ugostiteljski djelatnici zabilježili porast i povećanje u pružanju svojih usluga.

Okosnica turističkih sadržaja je svakako park prirode Kopački rit, ali u tome ne zaostaje niti ponuda obiteljskih seljačkih gospodarstva, restorana, izletišta, kampa, adrenalinskog parka, biciklističke staze i brojna kulturno, zabavna i gospodarska događanja. Stoga su i ulaganja u turističku ponudu sve veća. sada su na redu investitori, koji su dobrodošli na već postojeće destinacije.
Samo tijekom ove godine, otvorena su tri nova smještajna kapaciteta, i to visoke kategorije. Jedan od njih je i prvi apartman s otvorenim bazenom, te eko drvena kuća, koja nudi u najam kompletan sadržaj.Otvaranje privatnog smještaja u proteklih 6 godina je zabilježio  15 novih smještajnih kapaciteta, sa preko 150 novih ležaja.

Povećala su se i ulaganja Ministarstva turizma u naše područje. Za razvoj welness i sportskih sadržaja, te podizanje konkurentnosti  u tri turistička objekta, odobreno je sveukupno 150.000,00 kn potpore za obogaćivanje već postojećih usluga.

Biljska poduzetnička zona, također će biti bogatija za novi turistički kompleks, koji će uključivati hotel i salu za svatove. Usporedo sa razvojem brzorastućeg cikloturizma, radi se na obnovi i rekonstrukciji biciklističkih staza u okruženju općine.