TS Vranac – Pustinja

Tamburaški sastav Vranac, čija su se posljednja dva singla ‘Netko samo moj’ i ‘Dotakni me pogledom’ plasirala na ljestvicu najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj, predstavlja novi singl i spot ‘Pustinja’.

To je još jedan singl s njihovog debitantskog albuma ‘Laži medene’ koji je pod etiketom Croatia Recordsa objavljen krajem prošle godine. Redatelj spota je Filip Dizdar, a uz sudjelovanje glumaca Vida Ćosića i Monike Dražinić, spot je snimljen u Đurđevačkim pijescima, zanimljivoj lokaciji u Podravini na ostacima tzv. ‘Hrvatske Sahare’.

{youtube}sDO9eYhBPeU{/youtube}

Autori pjesme ‘Pustinja’ su Franjo Bačić (glazba i tekst), Damir Bačić (tekst) te Branimir Jovanovac (aranžman).

Prvi zapaženi nastup Vranac bilježi u siječnju 2012. kada se Franjo Sarić, Marko Božičević, Alen Antunović, Krešo Petrinović, Mario Bubanjac, Bernard Omrčanin i Mato Šokčević pojavljuju na Festivalu šokačke pisme u Županji s pjesmom ‘Nema te’, a koja je oduševila slušatelje radijskih postaja u Hrvatskoj. Još veći uspjeh dečki iz Vinkovaca postižu nepune pola godine kasnije na festivalu u Kutjevu sa skladbom ‘Laži medene’ koja je otad skupila preko 500.000 pogleda na YouTube-u. Na županjskom festivalu 2014. izvode pjesmu ‘Ako ćemo iskreno’, dok oko Valentinova objavljuju pjesmu i spot ‘Netko samo moj’. Zadnji singl ‘Dotakni me pogledom’ dva je mjeseca boravio na top listi najemitiranijih pjesama Instituta hrvatske glazbe.