“Trebaš li me…” – Matija Cvek & Eni Jurišić

Dva najperspekivnija glasa mlađe glazbene generacije, Eni Jurišić i Matija Cvek, ujedinili su svoje snage i predstavljaju pjesmu “Trebaš li me”. Autor teksta i glazbe je Matija Cvek, a ekipi se u ulozi producenta pridružilo još jedno veliko i obećavajuće glazbeno ime – Z++. Suradnja Eni i Matije zapravo ne čudi. Oni su i privatno prijatelji pa je samo bilo pitanje vremena kada će njihovo prijateljstvo prerasti u poslovnu suradnju.
 
Cvek je, za početak, super lik i družimo se stalno tako da je ovo bila jedna od najopuštenijih suradnji ikad. Prvi demo snimili smo prije godinu dana i nakon toga se sve nekako spontano izrealiziralo. – otkrila je Eni.

Već smo u startu znali da idemo u moderniji zvuk. Pjesma je u demo verziji zvučala toliko snažno tako da smo ju htjeli minimalno uljepšati, što je zapravo Z++ napravio znalački. Ovo nije eksperiment već neki odmak iz comfort zone u službi same energije pjesme. Moram priznati da me najviše oduševilo koliko je razvoj pjesme zapravo nepredvidiv”, rekla je Eni, a s njom se slaže i Matija.

Osobno mislim da je Eni jedan od najboljih naših vokala. Želim što više pjesama u kojima će pokazati svo zlato svog talenta. Dobri smo prijatelji i vrijeme uglavnom provodimo uz pjesme i brdo smijeha. Također, jako cijenim rad i trud koji je Z++ uložio u svoje pjesme koje zvuče odlično i svježe. Razmišljali smo o koketiranju s takvim modernijim zvukom u minimalističkom aranžmanu koji bi s raspjevanom melodijom i teškim tekstom mogao dobro funkcionirati. Na kraju je Z++ pogodio točnu sliku iz prve te donio genijalne ideje i zakucao aranžman”, nadovezao se Cvek.

Eni i Matiju nakon izlaska singla čeka užurbano i radno proljeće i ljeto.
“Nakon ove pjesme ide samostalni singl i jedan jako zanimljivi cover o kojem razmišljam već neko vrijeme. Nadam se da će napokon doći period zdravijih dana i brojnih koncerata”, rekla je Eni.

“Polako se pune datumi za ljeto, nadam se uz ovo ludo vrijeme da će se sve i održati. Upravo smo objavili datum za Ljetnu Pozornicu u Opatiji u subotu, 9. srpnja 2022. godine i to me jako veseli jer je to jedna od najljepših naših pozornica. U najavi su veći koncerti u Šibeniku, Zadru, Splitu, Dubrovniku, Osijeku i mnogim drugim gradovima”, najavio je Matija.
Eni pratite na njezinom Instagram profilu, dok o Matiji doznajte više na njegovom Facebook profilu.

Piše: zgportal.hr