Tradicionalni humanitarni Božićni koncert HPD-a „Lipa“

U Kulturnom centru Osijek u četvrtak, 23. prosinca, u 20 sati održat će se tradicionalni humanitarni koncert Hrvatskog pjevačkog društva “Lipa”.

Kao što je poznato, od 1993. godine „Lipa“je svake godine na sam Božić, nakon večernje mise, održavala božićne koncerte u „svojoj“ crkvi sv. Mihaela arkanđela u osječkoj Tvrđi, koji su uvijek bili iznimno posjećeni i hvaljeni. Koncerte ,,Lipe” na sam dan Božića uvijek su pratili brojni posjetitelji, obitelj i prijatelji sadašnjih članova, bivši članovi, a odnedavno i roditelji najmlađe generacije pjevača, drugim riječima velika ,,lipaška obitelj”. Zbog te sinergije zbora i publike, u ozračju božićnog duha, ovaj je koncert mnogima najljepši događaj u godini. Na žalost, i ova je lijepa tradicija zaustavljena nakon punih 27 godina zbog pandemije COVID-19 te koncert nije održan na Božić 2020. godine. Kako bi svojom pjesmom podijelili radost i toplinu Božića, ove godine lipaši su se rado odazvali pozivu Kulturnog centra Osijek.

Koncert će otvoriti Dječji zbor, a u nastavku će se stariji lipaši predstaviti s 20-ak lijepih adventskih i božićnih pjesama na čak 8 svjetskih jezika. Zborske nastupe obogatit će više solističkih dionica samih lipaša. Klavirsku pratnju u pojedinim skladbama izvest će Igor Rončević, a solo na violončelu Jakov Kunjko. Ritam na cajonu upotpunit će Mateo Grigić, dok su posebni gosti članice bubnjarske skupine RitmOS.

Kao i prijašnjih godina koncert će imati humanitarnu namjenu, a prilozi će se ove godine donirati Dječjoj oftalmologiji Kliničkog bolničkog centra Osijek. Ova ustanova jedina u istočnoj Hrvatskoj od „Iloka do Zagreba” pruža cjelokupnu operativnu i konzervativnu oftalmološku skrb za najmlađu populaciju. Molimo sve ljude dobre volje da daju svoj prilog u skladu sa svojim mogućnostima i time pomognu skrbi za život i zdravlje djece i mladih koji predstavljaju budućnost Lijepe naše. Posjetitelji će biti pozvani da daju dobrovoljne novčane priloge u posebno označene kutije.

NAPOMENE: Ulaz na koncert slobodan je uz obaveznu prijavu na mail adresu: info@kulturni-centar.hr. Osobe starije od 16 godina koje dolaze na koncert moraju imati važeće COVID potvrde i maske.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na broj telefona: 098 / 437-468.