Tradicionalna manifestacija „Kokošuteš“

U centru Vardarca održala se tradicionalna manifestacija „Kokošuteš“ u organizaciji Kulturno umjetničkog društva „Vardarac“, Osnovne škole i Dječjeg vrtića.

Održan je 16. Várdaróci Kakasütés.  Priređen je bogat kulturno-umjetnički program, kao i natjecanje u kuhanju pilećeg paprikaša.

– Stigli su nam gosti iz mađarskog bratskog mjesta Birjana, citeraška skupina iz Vojvodine, jedan od najpopularnijih mađarskih stand-up komičara iz Budimpešte te brojni drugi – kaže Zsolt Micheli, predsjednik KUD-a, napominjući kako je Kakasütés stoljetna seoska tradicija, prekinuta 80-ih godina prošlog stoljeća, a nastavljena 2003. Neudane djevojke koje izaberu “pijetlovi” moraju zavezanih očiju dugim štapom pogoditi pijetla (gumenog), a ona kojoj to pođe za rukom te bi se godine trebala udati.

Na natjecanju u kuhanju pilećeg paprikaša sudjelovalo je 25 kuhara. Najbolji je bio Robert Molnar, a drugo i treće mjesto osvojili su Kopačani Oliver Krištof i Zsolt Farago. Kakasütés je pohodilo nekoliko stotina gostiju.

I. Getto