Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježeni Dan općine Bilje i Dan povratka

U svom govoru načelnik općine Željko Cickaj istaknuo je čega su se držali od početka mandata, a to je fokus na djeci i ljudima kako bi osigurali kvalitetan život u općini. Naglasio je da će u iduće dvije godine zasigurno doći do realizacije većih projekata, no da je bilo i manjih projekata u vrijednosti 200 tisuća eura. To smatra manjim jer kapitalni projekti su u milijunskim iznosima, kao što je sportska dvorana vrijedna preko 3 milijuna eura, za koju vjeruje da će se ostvariti. Završena je projektna dokumentacija za obnovu dvorca Eugena Savojskog, parkiralište uz njega, sanirane ceste, nogostupi te je fokus na rekonstrukciju i uređenju Trga bana Jelačića. Rekonstruiran je Dom kulture u Bilju u cijelosti iznutra te osiguran adekvatniji prostor za sve udruge, produženi, odnosno dnevni boravak za umirovljenike. Ono što nije manje bitno, a to je da je osiguran konačno i novi prostor za pristojan i normalan rad jedinstvenog upravnog odjela. Istaknuto je da su na nacionalnoj razini i šire od toga prepoznati i kao poželjna destinacija, ne samo za turizam, nego i sportska događanja.

Tijekom sjednice uručene su povelje i priznanja pojedincima koji su postigli izuzetne uspjehe te pridonijeli zajednici. Zlatna plaketa „Grb općine Bilje“ dodijeljena je Dijani Katici za intezivan rad na razvoju ruralnog turizma i doprinos u promociji i vidljivosti općine Bilje kao turističke destinacije.

Srebrna plaketa „Grb općine Bilje“ dodijeljena je:

  • Franji Pimpi za doprinos u razvoju vatrogastva i uspostavi učinkovite vatrogasne djelatnosti
  • Udruzi sv. Vinka Paulskog u RH, konferencija Bezgrešnog začeča blažene djevice Marije – Bilje za brigu i skrb o osobama u potrebi i razvoju humanitarne pomoći
  • NK Ribar za kontinuirani rad i afirmaciju sporta u općini
  • Robertu Šošu za doprinos u razvoju civilnog društva i unaprjeđenje međuljudskih odnosa

Zhvalnica općine Bilje dodjeljena je MK Osijek za promicanje, razvitak i unaprjeđenje motociklizma kao i promicanje humanitarne i domoljubne vrijednosti u društvu.

Sjednicu su uveličali saborska zastupnica Nataša Tramišak te zastupnici Stipan Šašlin, Goran Ivanović i Robert Jankovics, zamjenik župana Mato Lukić, načelnici prijateljskih općina Polača i Pitomača, Tomislav Prtenjača i Željko Grgačić, načelnici baranjskih općina Anto Vukoje i Zoran Kontak te vijećnice i vijećnici.