7 vatrogasnih vozila

vatrogasci
vatrogasci

Predstavnici vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije dovezli su 7 vatrogasnih vozila iz Velike Britanije za potrebe županijskih DVD-ova.

Nakon uspješno provedenog projekta „Croatian wheels“ u sklopu kojega je, za potrebe dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi na području Osječko-baranjske županije iz Velike Britanije stiglo 10 vatrogasnih i jedno pick-up vozilo, inicijatori projekta Renata Čete, tajnica VZ Baranja i Zdenko Čarapar, predsjednik VZ Baranja, i ove godine nastavljaju svoje aktivnosti nabavke vatrogasnih vozila. Ove godine je u tvrtci „EFA (Trading) Limited“, u Essex-u (Velika Britanija), kupljeno sedam vatrogasnih navalnih vozila. Tri za dobrovoljna vatrogasna društva Kneževi Vinogradi, Koritna i Semeljci, te četiri navalna vozila za DVD-e Mrzović, Vrbica, Potnjani i Viškovci.

vatrogasci

S obzirom na trenutnu situaciju sa COVID-19 vozila su iz Velike Britanije trajektom već prevezena u trajektnu luku „Europoort Rotterdam“ u Nizozemskoj. Predstavnici i vozači, 23 osobe iz navedenih DVD-ova otputovali su 17. lipnja u Rotterdam i preuzeli vozila.

Više na Facebook stranici Vatrogasne zajednice Baranja.

vatrogasci