Stalni sudionici procesije Tijelova u Belom Manastiru

Tijelovo je glavni katolički blagdan u čast euharistije, punim nazivom Blagdan Tijela i Krvi Kristove. U mnogim zemljama, uključujući i našu, to je neradni dan. Aktivni sudionik procesije Tijelova u Belom Manastiru je Mađarska katolička žena – Baranja.

Prošlog četvrtka procesiju Tijelova organizirala je Župa Svetog Martina u Belom Manastiru, koja se održala nakon mise u dvorištu katoličke crkve. Kao dio procesije, postavljena su četiri molitvena mjesta, a jedno od tih mjesta ponovno su osigurale članice Mađarske katoličke žene. Članice udruge nastoje biti prisutne na svim vjerskim događanjima na kojima mogu predstavljati Mađare koji žive u gradu i u Baranji.

Dr. Ibolya Sičajmov, koja od ožujka vodi udrugu Katolička žena nakon smrti u siječnju Marije Babli, dugogodišnje predsjednice udruge, izjavila je da nastavljaju svoje aktivnosti te da ih pokušavaju obogatiti novim programima. Tako, na primjer, u narednom razdoblju planiraju održati nekoliko predavanja o zdravstvenim pitanjima, a i dalje će biti prisutni na vjerskim događanjima u okolici, na kojima mogu predstavljati Mađare koji žive u gradu i Baranji.

Prijevod: Izabela Šegota / Izvor: kepesujsag.com