“Srce Dunava” foto natječaj – prijavi se

Park prirode Kopački rit po treći put organizira fotonatječaj Srce Dunava. Natječaj je u protekle dvije godine okupio brojne fotografe amatere koji su se natjecali s vrlo kvalitetnim i zanimljivim fotografijama rijeke Dunav, njegovih pritoka i Kopačkog rita.

Povodom Međunarodnog dana Dunava Javna ustanova Parka prirode Kopački rit u suradnji s Javnom ustanovom za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije raspisuje foto natječaj „Srce Dunava“. Cilj foto natječaja je pokazati ljepotu rijeke Dunav i njegovih pritoka kao i Parka prirode Kopački rit, te na taj način osvijestiti potrebu bolje zaštite i osigurati održivi razvoj Europske Amazone.

Park prirode Kopački rit nalazi se točno na sredini toka rijeke Dunav i ovdje tvori jedno od najljepših poplavnih područja velike bioraznolikosti te se stoga često naziva i Srce Dunava.

Opći uvjeti natječaja:
– Sudionici natječaja mogu biti svi građani Republike Hrvatske i svih Podunavskih zemalja –fotografi amateri.
– Zadatak natječaja je fotografiranje rijeke Dunav, njegovih pritoka i Kopačkog rita
– Svaki sudionik može poslati isključivo jednu fotografiju na natječaj i to u digitalnom obliku;
– Minimalna veličina fotografija treba biti najmanje 266 DPI
– Uz fotografiju poslati sljedeće podatke: ime i prezime autora, datum rođenja, adresa, kontakt telefon, naziv fotografije i mjesto snimanja
– Maloljetne osobe koje se prijave na natječaj trebaju ispuniti privolu s potpisom roditelja koji daje suglasnost za objavu podataka u svrhu promocije izložbe;
– Fotografije mogu biti crno-bijele ili u boji;
– Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do te mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja;
– Svaki od sudionika natječaja prijavljuje isključivo svoje fotografije i preuzima odgovornost za sadržaj;
– Autorsko pravo – autor slanjem fotografije na natječaj daje suglasnost organizatorima natječaja da bez naknade može objavljivati prijavljenu fotografiju u svrhu promocije izložbe;
– Samim sudjelovanjem na natječaju sudionici pristaju na objavu imena i prezimena;
– Fotografije se šalju na e-mail adresu: srce.dunava@gmail.com, a krajnji rok za slanje fotografija je nedjelja, 23. lipnja 2024. do ponoći.

Povjerenstvo za odabir fotografija će napraviti selekciju i odabir najboljih fotografija koje će biti izložene na obilježavanju Međunarodnog dana Dunava (subota) 29.lipnja 2024. u Parku prirode Kopački rit i tom prilikom će, na temelju glasanja posjetitelja izložbe, biti odabrane 3 pobjedničke fotografije sa sljedećim nagradama:

– Nagrada – Fotosafari u Kopačkom ritu za 2 osobe u trajanju 2 sata i posjet PEC Tikveš
– Nagrada – Obiteljski izlet čamcem u Kopačkom ritu u trajanju 1 sat (do 6 osoba) s posjetom Prezentacijsko-edukacijskom centru Tikveš.
– Nagrada – Obiteljski izlet čamcem u Kopačkom ritu u trajanju 1 sat (do 4 osobe) s posjetom Prezentacijsko-edukacijskom centru Tikveš.

Privola roditelja za sudjelovanje maloljetnog djeteta na natječaju: Privola za dijete (link)