Sljedećeg tjedna diljem Hrvatske akcija besplatnog pregleda vozila

Preventivno-sigurnosna akcija “Dani tehničke ispravnosti vozila 2017.“ provodit će se sljedećeg tjedna u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila, gdje će vozači na svojim automobilima uz ostalo moći besplatno pregledati kočnice, signalizaciju i ispušne plinove.

Zainteresirani vlasnici vozila mogu se od 20. do 25. studenoga javiti u redovne stanice, gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti, izvijestio je MUP.
Iznimka su jedino vlasnici koji u razdoblju održavanja akcije svoje vozilo podvrgavaju redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.

Akcija je dragovoljna, a njezino težište je na pružanju savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. Pregledom će se kontrolirati opće stanje vozila, kočnice, temperatura isparavanja tekućine za kočenje, donji postroj vozila, svjetlosna signalizacija i ispušni plinovi. Vozači za čije se vozilo utvrdi da su tehnički neispravna neće se sankcionirati, nego će im se dati savjet kako ukloniti neispravnost i uputiti ih da neispravnost otklone u ovlaštenom servisu.

Akcija se održava pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a u njoj uz MUP i stanice za pregled vozila sudjeluju Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske.