Slavonika 2020

5. nacionalna poljoprivredna konferencija “Slavonika”, održan je na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Konferenciju je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Ovogodišnja konferencija održava se pod programskim motom: „Poljoprivreda i mladi“. U sklopu konferencije, po prvi puta dodijeljena su priznanja „Inspiriramo poljoprivredu“ novinarima koji godinama prate poljoprivredu. Upitana o spornom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu naglasila je kako vrlo brzo slijede poboljšanja kroz uredbe.

{mp3}2020/ministrica{/mp3}
Član Upravnog odbora Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić tvrdi da u Zakonu o poljoprivrednom zemljištu ima nejasnoća i da je on generalno loš.

{mp3}2020/brlosic{/mp3}

Sudionici su imali priliku čuti ključne poruke kako studenti vide hrvatsku poljoprivredu. U sklopu programskog dijela održati će se i panel pod nazivom  Zašto Hrvatskoj treba digitalna poljoprivreda. Održava se pod motom “Inspiriramo poljoprivredu, a kako se obraća ponajprije mladima, tako su i programske smjernice vezane za temu “Mladi i poljoprivreda”. Uz predstavljanje digitalne poljoprivrede, studenti su u svojim izlaganjima obrazložili kakva je njihova percepcija hrvatskog agrara.