Slavlje zbog osvojenog srebra Hrvatske

Slavlje zbog osvojenog srebra Hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji, u središtu Belog Manastira i širom Hrvatske produljilo se do ranih jutarnjih sati.  Veliko slavlje očekuje se i danas kada se reprezentacija vraća u Zagreb.

Njen dolazak u zračnu luku očekuje se u 14 sati, a na Trg bana Jelačića oko 14.30 sati.  Uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice “Moja domovina” uz puštanje u nebo tisuće crveno-bijelih balona. Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović će na Pantovčaku u 17.30 sati uručiti odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske izborniku, igračima i članovima stručnog stožera reprezentacije te članovima delegacije Hrvatskog nogometnog saveza.
{galerija}Baranja/SnpRusija{/galerija}

Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) akademik Zvonko Kusić uputio je u nedjelju, u ime Akademije, čestitku hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na veličanstvenom uspjehu u Rusiji. “Ostvarili ste povijesni podvig koji višestruko nadilazi područje sporta i postaje sastavni dio hrvatskog nacionalnog identiteta, kao izvor ponosa i optimizma.  Svojim sportskim umijećem, upornošću, samopouzdanjem, snagom duha i zajedništvom razveselili ste i nadahnuli cijelu Hrvatsku i sve Hrvate diljem svijeta, ponovno osnažili hrvatsko jedinstvo te dali nemjerljiv doprinos međunarodnoj afirmaciji Hrvatske,poručuje akademik Kusić.  

Navijači iz Osijeka i Slavonije krenuli su jutros na doček Vatrenih u Zagreb navijačkim vlakom koji su organizirali Grad Osijek i Osječko-baranjska županija. U željezničkoj kompoziciji jedanaest je vagona u koje su se smjestili navijači odjeveni u crveno-bijele kvadratiće.Grad Osijek i Županija ovaj su navijački vlak organizirali i prije odluke Hrvatskih željeznica da će svima koji vlakom putuju na doček dati 50% popusta pa su karte navijači dobili besplatno.

–Grad Donji Miholjac i Turistička zajednica grada Donjeg Miholjca organiziraju svečani doček svog sugrađanina i hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide .Svečani doček bit će organiziran u utorak 17. srpnja 2018. godine u 17 sati ispred dvorca Organizatori pozivamo sve sugrađanke i sugrađane, stanovnike prigradskih naselja i sve simpatizere da svojom nazočnošću uveličaju ovaj događaj