SLAMA 8. i 9. kolovoza

U Gradskoj upravi Grada Beloga Manastira danas je predstavljena manifestacija „Slama“ koja će se 8. i 9. kolovoza održati na Šećeranskom jezeru. Tema desetog po redu Land art festivala – Slama je JEDINSTVO.
Manifestaciju je predstavio sam idejni začetnik Nikola Faler koji je naglasio da će se na ovogodišnjoj Slami spaliti veliki kalašnjikov, najprodavanija puška na svijetu kao proglas protiv rata i agresije jer je oružje jedini čovjekov izum koji služi isključivo ubijanju i uništenju te se ne može upotrijebiti za nešto dobro.
Došli smo do trenutka kad ostvarivanje istinskog jedinstva svih ljudskih bića zbog dobrobiti čovječastva i svih drugih bića na planeti Zemlji postaje ne samo moralna zadaća nego i svojevrsni egzistencijalni imperativ istaknuo je Faler.
Program će biti raznolik od gostovanja DJ-a, glazbenih sastava do raznih predstava, performansa i  radionica od slame. Dogradonačelnik Zoran Kranjčec istaknuo je da je festival jedna od najgenijalnijih ideja kada se govori o kulturnom unapređenju ne samo Baranje nego i Hrvatske.