Sjednica stožera CZ

U Osijeku je danas održana sjednica Stožera Civilne zaštite OBŽ. Sjednici su nazočili načelnici općina i gradova te su dogovorene preventivne mjere oko sprječavanja eventualnog širenja korona virusa.

Zamjenik župana Goran Ivanović naglasio je kako na županijskoj razini napravljeno sve sukladno državnom stožeru. Prema naputku Nacionalnog Stožera na svim graničnim prijelazima u Osječko-baranjskoj županiji obavljena edukacija carinskog osoblja te su osigurana mjesta za odlaganje zaštitnih maski i rukavica.

{mp3}2020/stozer ivanovic{/mp3}

Okupljenim gradonačelnicima i načelnicima iz Osječko-baranjske županije, podijeljeni su edukativni plakati koji će biti izvješeni na javnim prostorima kako bi se stanovništvo upoznalo s prevencijom ali i mogućnostima zaraze ovim virusom. Sjednici je nazočio i gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob.

{mp3}2020/stozer rob{/mp3}
Predstojnica Klinke za infektivne bolesti KBC-a Osijek, prof. Ljiljana Perić istaknula je visoku spremnost i stručnost kadra i naglasila kako nema mjesta panici ali i kako treba biti oprezan. Još jednom je upozorila na potrebu redovitog pranja ruku i dezinfekcije radnih površina kako na poslu tako i u domovima. Pozvala je i na obaveznu samokontrolu i samoizolaciju svih koji se vraćaju s područja zahvaćenih koronavirusom. Najugroženiji su kronični bolesnici stariji od 80 godina, kod koji simptomi mogu biti izraženi, a vrlo se rijetko javlja kod djece, uz vrlo blagu sliku bolesti.