Sjednica Gradskog vijeća

Opširan dnevni red sjednice Gradskog vijeća Belog Manastira počeo je izviješćem gradonačelnika Tomislava Roba o aktivnostima u posljednjih nekoliko mjeseci. Izvijestio je Vijeće o uzvratnom posjetu SAD-u, odnosno bratskom gradu Cambridgeu u Minessoti. Posjet je dogovoren između bivšeg gradonačelnika Doboša i gospodarstvenika Borisa Mikšića. Četverodnevni put ide na teret grada Cambridgea, a grad Beli Manastir će platiti samo putne karte.
Posjet je bio iznimno naporan, ali koristan, a naglasak je bio na gospodarstvu i zajedničkoj suradnji, naglasio je gradonačelnik.

{mp3}2017/tomo amerika{/mp3}

Gradonačelnik je izvijestio o susretu s ministrima Zdravkom Marićem i Olegom Butkovićem. Kod ministra Marića napravljen je pomak oko sudbine zemljišta na kojoj je nekada bilo stovarište Apatinske pivovare,a koje bi se dalo na korištenje tvrtki Starco za proširenje poslovanja i zapošljavanja oko 50 do 70 ljudi. Zajedno sa saborskim zastupnikom Robertom Jankovicsem, gradonačelnik Rob održao je sastanak u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Ministru  Olegu Butkoviću, direktoru HŽ-infrastrukture Ivanu Kršiću te predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta Josipu Škoriću, predstavljeno je nekoliko prioriteta važnih za Baranju i Beli Manastir. 

{mp3}2017/tomo ministri{/mp3}

Vijeće je raspravljalo o izviješćima tvrtki kojima je grad osnivač, Turističkoj zajednici, Poduzetničkom centru i Radio Baranji, čija su izviješća za 2016. godinu prihvaćena, te Stanouprave i Baranjske čistoće čija izviješća nisu prihvaćena.