Sedam nagrada za turizam na području OBŽ-e

Održan je peti Međunarodni kongres o ruralnom turizmu u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” i partnera. Ovogodišnji kongres okupio je 400 sudionika iz 15 zemalja, a nazočio mu je i župan Ivan Anušić.

Slogan ovogodišnjeg kongresa je “Ruralni turizam: kvaliteta, održivost, uključivost”, a glavna tema “Konkurentnost i pozicioniranje ruralnog turizma nakon krize turističkog sektora izazvanom Covid-19 pandemijom”. Kandidati su ocjenjivani u osam kategorija, a 138 prijavljenih projekata iz 19 županija pokazatelj su velike kvalitete projekata u ruralnom turizmu. Sedam odličja u pet kategorija osvojili su i kandidati iz Osječko-baranjske županije i to: Seoski turizam Lacković iz Bilja, Restoran Ribnjak iz Našica, Restoran Stari mlin iz Dalja, Vinarija Siber iz Erduta, Vinarija Horvat iz Kamenca, Kulturni i znanstveni centar „Milutin Milanković” iz Dalja i Restoran Crna svinja iz Čepina.

Osječko-baranjska županija ove je godine druga županija po broju nagrada, što govori o kvaliteti turističke ponude kod nas. Drago mi je bilo podržati sve naše dobitnike, uz naglasak da ćemo i dalje nastaviti podupirati turizam na istoku Hrvatske našim županijskim potporama – kazao je župan Ivan Anušić.

Nagrađeni kandidati iz Osječko-baranjske županije osvojili su nagrade u sljedećim kategorijama:

KATEGORIJA „RURALNO TURISTIČKI PROJEKTI“
ZLATNU POVELJUKulturno- znanstveni centar Milutin Milanković, Dalj

KATEGORIJA – KATEGORIJA VINSKI TURIZAM
BRONČANU POVELJU – Vinarija Horvat (Kamenac)
SREBRNU POVELJU – Vinarija Siber – OPG SIBER (Erdut)

KATEGORIJA – TRADICIJSKA (RURALNA) GASTRONOMIJA
BRONČANU POVELJU – Restoran Stari mlin (Dalj)
ZLATNU POVELJU – Restoran Ribnjak (Našice)

KATEGORIJA – TRADICIJSKA (RURALNA) DOMAĆINSTVA
Posebno priznanje za izniman doprinos, očuvanje tradicije i promociju ruralnog turizma – Seoski turizam Lacković (Bilje)

SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA HRVATSKE – SUNFLOWER AWARD 2021.
„ŠAMPIONSKA TITULA“ restoran CRNA SVINJA i TERRA NEGRA country club