Ristić novi potpredsjednik Gradskog vijeća

Na zahtjev vijećnika SDP-a, HDSSB-a, SDSS-a i bivšeg vijećnika HNS-a Dragaša dosadašnji dopredsjednik Vijeća Srećko Ivković je razriješen dužnosti, a na njegovo je mjesto sinoć je imenovan  SDSS-ov vijećnik Stevan Ristić. Posljedica je to Ivkovićevog iskakanja iz koalicijskog dogovora i izostanka njegove potpore proračunu za 2016. godinu. Na prošloj sjednici Ivković se obračunao sa dosadašnjom politikom vođenja grada od strane gradonačelnika Doboša te uputio oštre riječi na račun stranačkog zapošljavanja, klijentelizma i nesposobnosti upravljanja gradom.

Vijećnik Šandor Juhas iskazao je svoje nezadovoljstvo činjenicom da nakon 6 godina traženja još uvijek nije dobio potpuno izviješće o financiranju i funkcioniranju Udruga na području grada. Još  u ožujku 2012. godine Juhas je zaključio. kako je dosta plaćanja udruga koje ništa ne rade. Od gradonačelnika je tražio odgovor, koliko grad troši na financiranje udruga, a posebno na režije.U gradu egzistira preko 120 udruga, za koje grad izdvaja dva milijuna kuna godišnje.
Oni koji ulažu i rade nisu u istom položaju, jer sami plaćaju svoje režije za razliku od nekih, koji osim sredstava za funkcioniranje od grada traže i sredstva za režije. Ima primjera da se udruge osnivaju kada se tko sjeti, a ponekad radi izvlačenja novaca iz gradskog proračuna, rekao je Juhas tada, a priča je ostala ista i danas.

http://www.radio-baranja.hr/vijesti/politika/7358-juhas-trai-nadzor-financiranja-udruga-.html