Radni posjet Općini Vuka

Tijekom radnog posjeta općini Vuka, župan dr. sc. Vladimir Šišljagić i načelnik Općine Damir Maričić dogovorili su nastavak realizacije zajedničkih projekata u cilju razvoja komunalne i društveno povezane infrastrukture kroz sustav javnih potpora Osječko-baranjske županije, resornih ministarstva i državnih fondova.

Prometnica u izgradnji je cesta Vuka – Hrastovac vrijednosti 11 milijuna kuna koja se radi četiri godine u sklopu čega je napravljen most preko Vuke i pristupne ceste, a produžetak prema pruzi radit će se ove godine iako se još rješava imovinsko-pravno pitanje oko jedne parcele. Osnovna škola Milka Cepelića u Vuki ove godine će sa 5,6 milijuna kuna biti obnovljena u sklopu projekata energetske učinkovitosti. To uključuje uređenje pročelja, zamjenu stolarije i uvođenje novog energenta odnosno grijanje na pelete. Županija redovno održava ovu kao i područnu školu u Beketincima. Do kraja ožujka bit će završeno i novo rukometno igralište u Vuki za što je Županija izdvojila 285 tisuća kuna, rekao je župan Šišljagić.

Osim najavljenih, analizirale su se i nedavne odnosno aktualne investicije. Županija je pomogla uređenje Društvenog doma, postavljanje ograde i nadstrešnice na mjesnom groblju, održavanje Župe Sv. Josipa, vatrogascima je obnovljena njihova oprema i sustav grijanja, a u školskoj dvorani planira se obnova parketa. Također su kroz sustav županijskih potpora Općini Vuka na raspolaganju sredstva za staze, javnu rasvjetu, kuće oproštaja, dječja igrališta, a uz to su u tijeku i javni pozivi za komunalnu i gospodarsku infrastrukturu za koju je Općina zainteresirana te sam siguran da nastavljamo dobru suradnju na dobrobiti stanovništva u Vuki, rekao je župan Šišljagić.
Načelnik Maričić je istaknuo važnost dovršetka Društvenog doma i ceste kroz Hrastovac, te izgradnju pješačkih staza. Upravo s tim ciljem Općina je već do sada prijavila 11 projekata komunalne i društveno povezane infrastrukture na različite natječaje ministarstava, državnih agencija i fondova, rekao je načelnik Maričić.

{youtube}oH2zCPv5gl0{/youtube}