Proteklog vikenda 11 prometnih nesreća

S obzirom na najavljivani i pristigli dolazak hladnijeg vremena, a samim tim i gorih uvjeta na cesti nije zgorega pozvati sve sudionike u prometu na dodatni oprez i pažnju. Prema policijskoj informaciji proteklog vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je jedanaest prometnih nesreća.


U četiri prometne nesreće jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozlijede, a tri osobe lakše. Sedam prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.  Osam ih se dogodilo na području Osijeka, a po jedna na područjima Baranje, Našica i Donjeg Miholjca.
………….

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 46-godišnji državljanin Mađarske kao direktor trgovačkog društva s područja Baranje, u vremenskom periodu od 12. do 13. listopada 2017. godine temeljem krivotvorenih platnih kartica putem  terminala u banci dao više od stotinu naloga o prijenosu novčanih sredstava s računa raznih vlasnika kartica na žiro račun svog trgovačkog društva s ciljem pribavljanja nepripadajuće imovinske koristi. Tom prilikom uspješno je realizirao financijske transakcije na način da je iznos od više desetaka tisuća kuna transferirao na žiro račun svog trgovačkog društva s računa inozemnih banaka, dok su preostale financijske transakcije u iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna inozemne banke proglasile nemogućima iz razloga nedostatnih financijskih sredstava. Protiv 46-godišnejeg mađarskog državljana i trgovačkog društva podnosi se kaznena prijava, stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske.