Mina kod Topolja

manje oružja manje tragedija
manje oružja manje tragedija

Odbačena tromblonska mina M-60 pronađena je jučer, 16. lipnja, u vikend naselju u blizini Topolja. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu PU osječko-baranjske na siguran ju je način izuzeo s mjesta pronalaska.

 

 

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

Policija moli građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da ih o svojoj nakani obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.