Proljetni vašar u Karancu

Proljetni vašar je manifestacija s višegodišnjom tradicijom koja se svake godine održava na Cvijetnicu, kršćanski blagdan koji se slavi u nedjelju prije Uskrsa.

Ove godine „Vašar“ će se održati 10. travnja od 09:00h.

Proljetni vašar sada već tradicionalna lokacija za opskrbu zdravim i domaćim proizvodima koje će se naći na uskrsnom stolu. Na vašaru će se okupit oko 70 lokalnih proizvođača koji će za posjetitelje izložit svoje proizvode. Na sajamskim štandovima naći će se tradicionalni suhomesnati proizvodi, vina, rakije, sirevi, med i proizvodi od meda, kolači, prirodni sokovi, pletene košarice, drvene igračke, te bogata ponuda raznovrsnog cvijeća.


Proljetni vašar je idealno mjesto za gurmane, mjesto gdje se može uživati u brojnim baranjskim delicijama. Na štandovima ćete moći naći tradicionalne proizvode poput čvaraka, kulena, slanine, a pripremat će se i tradicionalna jela koja ćete moći kupiti u ugostiteljskom objektu koji će biti postavljen pod šatorom.

U ponudi su: Šaran u rašljama, čobanac, gulaš, grah u ćupu, kobasice u kotlovini.
U sklopu Proljetnog vašara svake godine se održava izbor za laskavu titulu ”PRNCEZA PUŠNICE”. Najmasnija, najslanija i najbitnije, najteža slanina bit će princeza, prva ispred svih ostalih slanina koje skrivaju baranjske pušnice.

Program:

09:00 – sajam domaćih proizvoda

bogata gastro ponuda: čobanac, šaran u rašljama, grah u ćupu i dr.

tamburaška glazba

12:00 – proglašenje ”Princeze pušnice”

proglašenje najljepšeg štanda

Prijava za izlagače je obvezna putem telefona: 031/702080 ili na mail: info@tzbaranje.hr

UZ OBAVEZNO ispunjavanje PRIJAVNOG OBRASCA

Izvor: TZ Baranje