Projekt „Razvoj društvenog poduzetništva”

Na početnoj konferenciji projekta „Razvoj društvenog poduzetništva u Belom Manastiru“ čiji je nositelj udruga Projekt građanske demokratske inicijative predstavljen je koncept razvoja PEER centra u Šećerani.

Partneri su Grad Beli Manastir i Baranjska razvojnu agenciju Grada Belog Manastira. Projekt se odnosi na opremanje i korištenje prostora u PEER centru u Šećerani za potrebe udruge koja će upravo na ovaj način pružiti smještaj i posao za prvu ruku mladima bez roditeljske skrbi koja izlaze iz sustava udomiteljstva s 18 godina ili godinu nakon završetka školovanja. Obzirom da život mladih u stambenoj zajednici treba financirati, a to nije moguće samo iz novca dobivenih za projekt udruga P.G.D.I. odlučila se za društveno poduzetništvo kao izvor budućih prihoda. Naime, u PEER centru će se otvoriti hostel i praonica rublja koju će i građani ili i turisti moći koristiti, a zarada će biti usmjerena na ulaganje u mlade koje je život doveo u ovakvu situaciju.
Sve što ovdje radimo je usmjereno na to da osiguramo sredstva za boravak mladih nakon što izlaze iz sustava alternativnog financiranja. Mi im na ovaj način privremeno osiguravamo mjesto gdje će moći boraviti i pružiti im pomoć u pronalaženju posla, educirati ih i slično, rekla je Mirela Alagić, izvršna direktorica udruge P.G.D.I.

{mp3}2021/alagic{/mp3}

Konferenciji su nazočili gradonačelnik Tomislav Rob te direktor BAR-e Denis Čeh, ipred razvojnog i projektog odjela grada Laura Blagus i drugi.