Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka

Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska akademija i Policijska škola „Josip Jović“ pokrenuli su niz aktivnosti vezanih uz natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.
Kako bi građani mogli doznati što više o policijskom poslu i natječaju, PU osječko – baranjska i partneri u utorak, 24. travnja, s početkom u 13,30 sati, u dvorani Srednje škole Izidora Kršnjavoga u Našicama, organizira Dan otvorenih vrata.

Kako bi što veći broj zainteresiranih građana mogao dobiti informacije o natječaju te zanimanju policajac/policajka, Dan otvorenih vrata održat će se i u četvrtak, 26. travnja, s početkom u 12,30 sati, u dvorani Elektrotehničke i prometne škole u Osijeku.

Na Danima otvorenih vrata bit će postavljeni info pultovi s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu. Građani će imati priliku upoznati se sa svim segmentima rada i rodovima policije (temeljna, kriminalistička, prometna, granična, interventna, specijalna policija, protueksplozijska zaštita), vidjeti pokazne vježbe, upoznati se s pravilnom uporabom i rukovanjem vatrenim oružjem, metodama otkrivanja i izuzimanja različitih otisaka i tragova te razgovarati s policijskim službenicima.

Zainteresirani će moći doznati sve o natječaju za upis polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka.

Pozivamo sve građane da posjete Dane otvorenih vrata u Našicama i Osijeku kako bi saznali nešto više o policijskom poslu i natječaju koji je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova, a kojim se traži 600 policajaca.